Kókuszos hókocka
70 perc + főzés (15 perc) + sütés (30 perc)
közepes
6 adag
1100 forint
Hozzávalók:
8 dl tej
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál finomliszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
20 ml vanília aroma (vagy rumaroma)
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A 8 sárgáját habosra keverjük a cukorral. Utána hozzáadjuk a forró vízet, a lisztet és a sütőport.
A tojás fehérjét habbá felverjük, és ezt is a masszához adjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
Amíg sül, addig addig habosra kavarjuk a margarint a porcukorral. Ebbe megy a vaníliás cukor és az aroma.
A tejben sűrűre főzzük a búzadarát meg a lisztet. Hagyjuk kihűlni.
A két masszát összekeverjük, ez lesz a krém.
Ha megsült a tészta, akkor tetszés szerinti kockára vágjuk fel, én 18 db-ot szoktam. A kockákat ketté vágjuk, és a krémmel töltjük. A talpa kivételével a kockákat is bekenjük, utána kókuszreszelékbe fordítjuk.