Recept ebédre
Tócsni, azaz krumplilepény
10 perc + sütés (30 perc)
könnyű
4 adag
500 forint
Hozzávalók:
3-4 db nagyobb burgonya
2-3 ek liszt
só
fél kk borsikafű
1 kisebb fej vöröshagyma vagy kisebb csokornyi snidling
1-2 szál petrezselyemzöld
aki borssal, fokhagymával, pirospaprikával szereti, azt is lehet beletenni
olaj a sütéshez
tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.
Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie!
Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a többi fűszert is beledolgozzuk.
Bő, forró olajba evőkanálnyi masszát teszünk, és ellapítjuk.
Kicsit csökkentjük a hőfokot, hogy átsüljön, de ne égjen meg.
Megfordítjuk, és másik oldalát is megsütjük.
Kiszedjük, leitatjuk róla az olajat.
Tejföllel (lehet fokhagymás is) vagy anélkül tálaljuk.