RECEPTVILÁGOM

Egyszerű és nagyszerű receptek.

Sütögetés esős délután

Nincs jobb dolog annál, mint amikor a hideg, zuhogó esőben mi bent vagyunk a meleg házban, melyet sütemény friss illata jár át. Néhány recept, hogy ne unatkozzunk az ilyen szürke, álmosító napokon se.

______________________________________________

Mézes-krémes süti

elkeszitesi_ido.png 40 perc + főzés (10 perc) + sütés (10 perc)

nehezsegi_szint.png közepes

mennyiseg-adag.png 12 adag

koltseg.png 2500 forint

hozzavalok.png Hozzávalók:

A tésztához

45 dkg finomliszt
8 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
6 ek méz (olvasztott)
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
1 db citrom (leve és reszelt héja)
1 csipet fahéj (őrölt)
1 csipet szegfűszeg (őrölt)
1.5 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
3 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

5 dl tej
8 dkg kukoricaliszt
4 dkg finomliszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1 ek rum

A tetejére

15 dkg étcsokoládé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek porcukor
3 dkg vaj
0.5 dl víz
elkeszites.png Elkészítés:
 A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzátesszük a szódabikarbónát, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és  a reszelt citromhéjat.  A vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a mézet, és a tojást.
A vajas-mézes-tojásos keveréket hozzáöntjük a szárazanyagokhoz, rácsavarjuk a citrom levét, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
Négy egyelő cipót formálunk belőle (mérjük le, így biztosan azonos súlyúak lesznek!).Letakarva 20 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőlemezt, vagy egy tepsi hátulját vastagon lezsírozunk, lisztezünk. A munkalapot is vastagon lisztezzük.
Vékonyra nyújtunk egy cipót, sodrófára tekerjük, és így igazítjuk a sütőlemezre.
Betesszük a forró sütőbe, és 10  perc alatt szép világos barnára sütjük. Kivesszük, és rácsra tesszük hűlni. A sütőlemezt nem kell újra zsírozni, csak lisztezni. Az cipókat gyorsan nyújtsuk ki, mert a vaj miatt nem tesz neki jót, ha sokáig nyújtjuk!
Ha az összes lap kész, elkészítjük a krémet. A kétfajta lisztet összeszitáljuk, folyamatos kevergetés mellett csomómentesre keverjük a tejjel. Gőz felett, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg pöszögni nem kezd.
Félretesszük, amíg ki nem hűl, néha megkeverjük. Közben a vajat a porcukorral a rummal és a tojással habosra keverjük.
Ha a főzött krém kihűlt, kézimixerrel összedolgozzuk a vajas-cukros masszával.
Három részre osztjuk (akár ezt is lemérhetjük) és a kihűlt lapok közé kenjük.
A csokoládét összetörjük, gőz fölött megolvasztjuk. Ha nagyon kemény lenne, kis vizet öntünk hozzá. Belekeverjük a vajat és a porcukrot. Ha szépen felolvadt, sűrű vonalakban a sütemény tetejére csorgatjuk, majd vizes késsel, vagy krémspatulával elkenjük.
Hidegre tesszük, és legalább 24 órát állni hagyjuk.
Ha a süti összeért, és a tészta megpuhult, levágjuk a széleit, és tetszés szerint felvágva tálaljuk.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 7
Heti: 50
Havi: 497
Össz.: 127 721

Látogatottság növelés
Oldal: Sütögetés esős délután
RECEPTVILÁGOM - © 2008 - 2024 - receptvilagom.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »