Recept ebédre
Sajtkrémleves
10 perc + főzés (15 perc)
könnyű
4 adag
???
Hozzávalók:
A leveshez
175 g tejföl
20 dkg tömlős krémsajt
2 db leveskocka
1.5 l víz
1 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
snidling ízlés szerint
A tálaláshoz
2 szelet toast kenyér (kockára vágva, pirítva)
5 dkg sajt (reszelt)
Elkészítés:
1,5-2 l vízben szétfőzzük a leveskockát.
Utána belenyomjuk a sajtot, ezt is szétfőzzük.
Beletesszük a zúzott fokhagymát, és belevagdossuk a snidlinget.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, és ezzel sűrítjük a levest. (Ha kicsit csomós lenne, botmixerrel segíthetünk rajta.)
A lisztes tejföllel összeforraljuk, és pirított kenyérkockával és reszelt sajtal tálaljuk.