Recept ebédre
Joghurtos erdei gyümölcs torta
15 perc + főzés (15 perc)
könnyű
7 adag
1500 forint
Hozzávalók:
A tésztához
256 g kekszmorzsa
205 g margarin
A krémhez
13 g zselatin
4 evőkanál víz
500 g joghurt
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
200 g erdei gyümölcs mix
200 ml növényi tejszín
1 citromból nyert citromhéj
A mártáshoz
1 ek citromlé
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
200 g erdei gyümölcs mix
Elkészítés:
A darált kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal, és egy 32 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. Ezt félretesszük a hűtőbe hűlni.
A zselatint és a vizet összekeverjük egy edényben, és félretesszük 5 percre.
Egy közepes tálban habverővel összekeverjük a joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.
A gyümölcsöt a tészta tetejére szórjuk egy rétegben.
Oldjuk fel a zselatint kis lángon, majd öntsük a joghurtos alapra, és keverjük össze.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük a joghurtos krémhez.
Öntsük bele a tortaformába a tésztára, és tegyük a hűtőbe 4 órára hűlni. Ha letelt a 4 óra, egy vékony élű késsel vagy egy vékony pengével fussunk végig a tortaforma belső oldalán, és távolítsuk el a tortagyűrűt.
Keverjük össze a mártás összes hozzávalóját egy serpenyőben, és főzzük közepes lángon, amíg a gyümölcs elkezd szétesni, és a gyümölcslé elkezd besűrűsödni. Ez kb 10-15 perc attól függően, hogy a gyümölcs friss vagy fagyasztott.